• V základnej škole úspešnejší
          • V základnej škole úspešnejší

          •      V školskom roku 2019/2020 bola naša škola úspešná v 2. kole výzvy Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu s názvom V základnej škole úspešnejší. Zapojili sme sa do projektu Zvyšovanie inklúzie a rovnaký prístup ku kvalitnému vzdelávaniu a zlepšovanie výsledkov a kompetencií u detí a žiakov.

                 Vytvorili sme inkluzívny tím, ktorý je zložený z  piatich asistentiek učiteľa, školskej psychologičky a špeciálnej pedagogičky. Náš tím sa snaží vytvárať klímu vzájomnej spolupráce implementovaním princípov inklúzie, teda rešpektovaním rôznorodosti, zisťovaním skrytého potenciálu žiakov vo vzdelávaní, identifikovaním bariér a ich prekonávaním.

                Počas mimoriadneho prerušenia vyučovania sme sa venovali najmä žiakom so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami  prostredníctvom dištančného vzdelávania. Asistentky učiteľa sa sústredili na spoluprácu s učiteľmi a rodičmi, na podporu žiakov bez prístupu k IT technológiám. Upravovali  zozbieraný učebný materiál, dopĺňali ho o kompenzačné pomôcky a následne distribuovali rodičom. U žiakov, ktorí využívali IT technológie ich pomoc spočívala vo vysvetlení zadaní a spoločnom riešení pracovných listov prostredníctvom online rozhovorov cez aplikáciu Skype.

                 Súčasťou školy je aj špeciálna trieda, v ktorej pôsobí asistentka učiteľa. Počas mimoriadneho prerušenia vyučovania navštevovala deti v domácom prostredí a pomáhala im. Špeciálna pedagogička a školská psychologička poskytovali podporu a poradenstvo rodičom žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia, prispôsobovali vzdelávacie aktivity individuálnym a špeciálnym výchovno-vzdelávacím potrebám žiakov. Deti sa prostredníctvom rozprávky mohli hravou formou poučiť o koronavíruse. Aktivity žiakov, ktoré na činnosti nadväzovali, rozvíjali čítanie s porozumením, pozornosť, pamäť a najmä ich kreativitu.

            Žiaci mali najväčšiu radosť, keď sa po dlhom čase videli počas videohovorov so spolužiakmi.

             

                 Inkluzívny tím ZŠ Pieninská

        • OZNAM pre riešiteľov súťaže MAKSÍK - I. stupeň
          • OZNAM pre riešiteľov súťaže MAKSÍK - I. stupeň

          • Blíži sa termín 3. kola Maksíka a za danej epidemiologickej situácie nevieme, či a kedy sa školy otvoria.

            Vzhľadom na to sme sa rozhodli, že termín odoslania odpovedníkov 3. kola predĺžime do 2. februára 2020. 

            Deti, ktoré sa vrátia do škôl, môžu k tomuto termínu odovzdať papierové odpovedníky. 

            Od 19. 1. bude na stránke súťaže prístupný aj elektronický odpovedník.

            Deti si môžu vybrať jednu z týchto dvoch možností (odovzdať papierový odpovedník alebo vyplniť odpovede elektronicky) a pokiaľ to nie je nutné, nech nám odpovede neposielajú naskenované mailom. Tak nám môžu poslať obrázky, ktoré  nakreslili.

            V prípade, že ste nedostali ani zadania, môžete si ich stiahnuť zo stránky. Deťom, ktoré sa ani tak nedostanú k zadaniam a odpovedníku, upravíme termín odoslania.

            Všetky uvedené informácie budú zverejnené aj na stránke súťaže.

            Táto situácia je náročná pre Vás, pre deti, rodičov, aj pre nás. Veríme, že spoločnými silami všetko zvládneme. Ďakujeme za spoluprácu a prajeme Vám veľa zdravia a síl.

            Ľudmila Burjanová, Katarína Farnbauerová - Talentída

            školský koordinátor súťaže Mgr. Katarína Takácsová

        • OZNAM
          • OZNAM

          • Vážení rodičia, zákonní zástupcovia,v Novom roku 2021 Vám všetkým želám všetko len to najlepšie, hlavne pevné zdravie v tejto neľahkej situácii, ktorú všetci prežívame.

            Podľa tlačovej správy MŠ SR zo dňa 4.1.2021 od 11. januára 2021 všetci žiaci prechádzajú na dištančné vzdelávanie.https://www.minedu.sk/minister-skolstva-b-groehling-mame-plan-na-navrat-deti-do-skol-ten-vsak-zavisi-od-aktualnej-situacie/

            Primárne vzdelávanie: dištančné vzdelávanie od 11.1. do 15.1.2021 podľa upraveného rozvrhu prezenčná forma vyučovania od 18.1.2021 podmienka nástupu žiakov je negatívny test zákonného zástupcu, potvrdenie RÚVZ alebo ošetrujúceho lekára v prípade pozitivity.

            ŠKD: prezenčne v upravenom režime od 18.1.2021

            Nižšie sekundárne vzdelávanie: dištančné vzdelávanie od 11.1. do 22.1.2021 podľa upraveného rozvrhu prezenčná forma od 25.1.2021 podmienka nástupu žiakov je negatívny test zákonného zástupcu, potvrdenie RÚVZ alebo ošetrujúceho lekára v prípade pozitivity

            V prípade potreby sa obráťte na svojich triednych učiteľov. O aktuálnych informáciách Vás budeme priebežne informovať. Prosím Vás, aby ste sledovali aktuálne dianie https://www.minedu.sk/https://ucimenadialku.sk/

            PaedDr. Janka Prisažná, RŠ

          • Stromček pre vtáčiky

          • Skôr ako sa deti rozlúčili so školou a odišli na prázdniny, urobili dobrý skutok. V areáli školy pripravovali prekvapenie vtáčikom, aby im spríjemnili chladné zimné dni. Z rôznych pochúťok im urobili chutné reťaze, ktoré povešali na stromy v okolí školy. Do kŕmidiel im nasypali semienka a jadierka, aby vtáčiky v chladných dňoch nehladovali. Od stromčeka odchádzali s dobrým pocitom. Aj takýmto spôsobom sa deti učia láske a ochrane prírody.                                                                                                                                   Mgr. Katarína Jarinová

          • Projekt z ANJ

          •  

            Dnes sme dokončili medzinárodný projekt "Christmas Tree Decoration Exchange". Vianočné dekorácie a projekty zo zahraničia si budete môcť pozrieť po návrate do školy. Verím, že sa čoskoro uvidíme a prajeme Vám pokojné prežitie vianočných sviatkov.    Mgr.G.Kurtulík

          • Projekt "Christmas Tree Decoration Exchange"

          • V rámci projektu "Christmas Tree Decoration Exchange" sme minulý piatok odoslali 22 vianočných dekorácií a informačných balíkov do 22 zahraničných škôl. (Grécka, Francúzska a ďalších).

            Tešíme sa na dekorácie a balíky zo zahraničia, ktoré k nám dorazia v najbližších dňoch,

            Chcel by som poďakovať za veľmi dobrú spoluprácu pani učiteľkám Beáte Malachovej, Eve Hudecovej a žiakom 6.A, 9A a 9.B

            P. uč. Kurtulík

        • OZNAM
          • OZNAM

          • Na základe prijatého uznesenia vlády č. 678 k návrhu na rozšírenie opatrení v rámci vyhláseného núdzového stavu sa organizácia vyučovanie od 26.10. do 27.11.2020 upravuje nasledovne:

            Vyučovanie v špeciálnej triede a na 1. stupni bude prebiehať podľa rozvrhu (prezenčne v škole)

            Vyučovanie na 2. stupni – bude prebiehať dištančne podľa upraveného  rozvrhu.

            Vyučovanie sa neprerušuje, ale mení formu – všetky povinnosti týkajúce sa účasti a aktivity na vyučovaní zostávajú nezmenené pre rodičov i žiakov.

            Stravovanie v školskej jedálni bude len pre žiakov ŠTA a 1. stupňa, ktorí sa učia v škole.

                Jesenné prázdniny budú:

            30. 10. 2020 (piatok)

             02. 11. 2020 (pondelok)

             06. 11. 2020 ( piatok)

            09. 11. 2020 ( pondelok)

             

            Mgr. Mária Bačíková, zrš

            poverená riadením školy

        • EURÓPSKY  TÝŽDEŇ   ŠPORTU
          • EURÓPSKY TÝŽDEŇ ŠPORTU

          • Aj napriek pandemickej situácii sme sa opäť zapojili do Európskeho týždňa športu od 23.9.- 30.9.2020 aktivitou „Skáčeme pre zdravie“. Využili sme ešte pekné jesenné počasie na pohybovú aktivitu vonku, keďže teraz nemôžeme cvičiť v telocvični a zasúťažili si triedy 1.stupňa medzi sebou o to, ktorá trieda naskáče najviac skokov. Pôvodne sa mali zapojiť aj žiaci 2.stupňa, ale z karanténnych dôvodov to nestihli.

            Takže výsledky súťaže sú nasledovné:

            1.miesto – 4.B – 929 skokov

            2.miesto – 4.A – 762 skokov

            3.miesto – 3.A – 474 skokov

            4.miesto – 2.A – 331 skokov

            5.miesto – 2.B – 231 skokov

            6.miesto – 3.B – 109 skokov

            7.miesto – 1.A  –103 skokov

            8.miesto – 1.B  -    97 skokov                

            Všetkým zúčastneným gratulujeme k dosiahnutým výsledkom, ktorými urobili niečo pre svoje zdravie a kondičku!

            Mgr. P. Baniatová (koordinátor súťaže)

          • Oznam

          • Základná škola, Pieninská 27, Banská Bystrica 

            príjme od 1. novembra 2020 

            do pracovného pomeru UČITEĽA s aprobáciou 

            slovenský jazyk a literatúra - výtvarná výchova, resp. slovenský jazyk a literatúra - hudobná výchova.

             

            Svoju žiadosť o zamestnanie spolu so životopisom  zašlite na e-mail školy : zspieninska@gmail.com

            Bližšie informácie poskytneme na tele. čísle 048 /417 32 58

            Kontaktná osoba : Mgr. Mária Bačíková, zástupkyňa riaditeľa

        • UPOZORNENIE
          • UPOZORNENIE

          •  

            Žiaci, ktorí sa nezúčastnia vyučovania v škole, nemajú nárok na obed zo štátnej dotácie a  nesmú vstupovať do budovy školy ani do školskej jedálne !!!

        • Oznam zákonným zástupcom, sprevádzajúcim osobám a deťom
          • Oznam zákonným zástupcom, sprevádzajúcim osobám a deťom

          •  

            Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov školy.

            Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať všeobecného lekára pre deti a dorast. V prípade, že zdravotný stav nevyžaduje komunikáciu s lekárom, pri opätovnom nástupe dieťaťa do školy sa dieťa preukáže vyhlásením o bezinfekčnosti podpísaným zákonným zástupcom.

        • V školskom roku  2020-21 ponúkame  pre žiakov tieto krúžky
          • V školskom roku  2020-21 ponúkame  pre žiakov tieto krúžky

          •  

            Názov Vedúci krúžku

            Volejbalový krúžok - prípravka    I.stupeň  Mgr.Roman Hrehor

            Na potulkách regiónom               I.stupeň Mgr. Pavlína Baniatová

            Športový krúžok                          I.stupeň Mgr. Pavlína Baniatová

            Krížom - krážom po Slovensku    I.stupeň PaedDr.Janka Prisažná

            Pieninské talenty                         I.stupeň Mgr. Dana Bugáňová

            Dobre vedieť                               I.stupeň Mgr. Zdenka Ružániová

            Kreatívec                                     I.stupeň Mgr.Danuša Ľalíková

            Šikovné ručičky                           I.stupeň Mgr. Katarína Jarinová

            Biblický krúžok                             I.stupeň Mgr. Lívia Škrabáková

            Všehochuť                                   I.stupeň Mgr. Eva Bedleková

            Angličtina hrou                             I.stupeň Mgr. Martina Jenčová Chmelíková

            Spevácky krúžok                          I.a II.st. PaedDr. Eva Daridová

            Krúžok brannej všestrannosti      II.stupeň Mgr. Zuzana Škvarková

            Príprava na PS a T-9, SJL           II.stupeň PaedDr.Jarmila Chrobáková

            Príprava na PS a T-9, MAT         II.stupeň Mgr.Katarína Takácsová

            Matematický krúžok                     II.stupeň Mgr.Katarína Takácsová

            Amavet - technický krúžok          II.stupeň Mgr. Mária Bačíková

            Netradičné športy                       II.stupeň Mgr. Roman Hrehor

            Futbal                                         II.stupeň Mgr. Gabriel Kurtulík

            Čítanie - zdroj poznania              I.a II.st.Mgr.Bugáňová, Mgr.Šutáková