• Beseda o zdravej strave

          • Ako sa zdravo stravovať  a nebyť obézny ? Na túto otázku dostali žiaci 5.A a 5.B  triedy odpoveď na prednáške študentiek SZU, ktorá sa konala vo štvrtok, 23.novembra.  Vďaka  zaujímavej  prezentácii   sa dozvedeli množstvo faktov o to, akú dôležitú úlohu má v našom živote vyvážená strava, Čerstvo získané vedomosti si piataci  overili pri vypĺňaní zaujímavých  pracovných  listov. O tom, že išlo o zaujímavú aktivitu svedčia aj fotky z besedy.

            Mgr. M. Kasášová

        • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry
          • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry

          • Dňa 15.11. 2023 sa uskutočnilo okresné kolo OSJL. Našu školu na súťaži reprezentovala žiačka Simona Kubíková, ktorá bola postupujúcou zo školského kola .
            V silnej konkurencii najlepších súťažiacich v okrese získala Simona Kubíková 2. miesto.

            Srdečne blahoželáme.

            PaedDr. J. Chrobáková

        • INFORMAČNÉ OKIENKA
          • INFORMAČNÉ OKIENKA

          • Dňa 21.11.2023 ( v utorok ) sa na II. stupni, v čase od 16:00 hod. do 18:00 hod. uskutočnia informačné okienka. Rodičia a zákonní zástupcovia žiakov sa môžu prísť k vyučujúcim a triednym učiteľom informovať o výchovno - vzdelávacích výsledkoch žiakov  za 1. štvrťrok šk.r. 2023/2024.

            Na I. stupni sa uskutočnia triedne rodičovské schôdzky v termíne a čase, podľa individuálneho rozhodnutia triednych učiteľov.

          • Hosť z Etiópie na našej škole.

          • V stredu - 9. novembra - sa nám zaujímavým spôsobom podarilo spojiť hodinu geografie a anglického jazyka. Pozvanie do našej školy prijal šéfkuchár luxusnej medzinárodnej lode pôvodom z Etiópie, ktorý plynulou angličtinou sprostredkoval žiakom ôsmeho, šiesteho a štvrtého ročníka / 4. A / niekoľko zaujímavých faktov o svojej rodnej krajine a následne ochotne odpovedal aj na položené otázky.Vo vyšších ročníkoch prebiehala konverzácia už bez potreby tlmočiť a v nižších pomohla odvaha, snaha ... a pani učiteľky.

            Vyučujúce ANJ a GEG.

          • Šarkaniáda

          • Opäť nastal čas šarkanov. Žiaci zo 6.A si na hodine výtvarnej výchovy vyrobili z recyklovateľného materiálu šarkanov, ktorých sme boli vyskúšať na našom školskom ihrisku. Tým, ktorým sa nepodarilo šarkana vyrobiť si mohli doniesť aj kúpeného. Cieľom bolo podporiť kreativitu u žiakov a aktívny pobyt v prírode. Hlavným heslom bolo: zabaviť sa!

            Mgr. Ivana Krajči

          • NÁVŠTEVA Z ÚNIE NEVIDIACICH A SLABOZRAKÝCH SLOVENSKA

          • Takto poučne a zábavne začínali naši žiaci 1. B, 2. A, 2. B a ŠTA ráno po víkende, v pondelok 6.11. 2023. Návšteva z Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska bola pre nich veľkým zážitkom nielen vďaka vodiacemu psíkovi, ktorý im ukázal svoju prácu, ale i možnosti vžiť sa do situácie nevidiacich a slabozrakých, vyskúšať si pomôcky a hry, ktoré im každý deň uľahčujú život, odlišný od toho nášho so zdravým zrakom. Máme lepšiu predstavu o tom, kam peniažky zo zbierky Biela pastelka putujú a na čo slúžia.  Ďakujeme členkám Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska za trpezlivosť, s ktorou nám veľa vecí vysvetlili, ako aj nevidiacemu Jarkovi, ktorý nám na požiadanie trpezlivo a s láskou napísal na stroji naše mená v braillovom písme.

            Dávame do pozornosti, že ešte stále prebieha na našej škole verejná zbierka Biela pastelka na podporu ľudí so zrakovým postihnutím.

          • Plavecký výcvik

          • V dňoch od 23.10. – 27.10.2023 sa žiaci našej školy zúčastnili plaveckého výcviku na krytej plavárni Štiavničky v Banskej Bystrici.

            Pod vedením kvalifikovaných trénerov plávania zo Športového klubu RAJA zdokonalili svoje plavecké spôsoby a zlepšili sa vo svojich plaveckých výkonoch. Nechýbala ani každodenná radosť z vody a lovenie diplomov na záver plaveckého výcviku.

            Mgr. S. Urcová

        • Vyhodnotenie  jesenného zberu papiera
          • Vyhodnotenie jesenného zberu papiera

          • V októbri sa na našej škole uskutočnil jesenný zber papiera. Do zberu sa zapojili všetky triedne kolektívy a spolu nazbierali 6297, 3 kg. Ďakujeme žiakom, rodičom, starým rodičom, ale aj pánovi školníkovi a všetkým pedagógom, ktorí pomáhali pri organizovaní tejto činnosti. Najúspešnejšie triedne kolektívy a najúspešnejší jednotlivci boli odmenení sladkými cenami. 

            Víťazom blahoželáme. 

            Triedne kolektívy: 

            Primárne vzdelávanie:              

            1. miesto - IV. A trieda 

            2. miesto - II. B trieda

            3. miesto  - III. B trieda 

             

            Nižšie stredné vzdelávanie:     

            1. miesto  - VIII. A trieda 

            2. miesto - IX. A trieda 

            3. miesto  - V. Atrieda 

             

            Jednotlivci:                                  

            1. miesto - David Zlevský (VIII. A) 

            2. miesto Ivana Šúrová (VIII. A) 

            3. miesto Patrik Marochnič (VII. B)

            4. miesto Sofia Domoráková (V. A) 

            5. miesto Martin Koiš (IV. A) 

             

          • PRÁZDNINOVÁ ČINNOSŤ ŠKD

          • V ŠKD sme počas jesenných prázdnin vyšli v ústrety zamestnaným rodičom a pripravili pre deti zaujímavý program. Prvý deň sme sa venovali najstaršej histórii Banskej Bystrice a druhý venovali celoškolskému projektu Planéta Zem sa usmieva. Okrem stálej expozície v Tihanyiho kaštieli sme si pozreli zaujímavú výstavu švábov. V rámci dňa sme boli naplniť aj vtáčie búdky v areáli školy suchým chlebom. Aj napriek nie práve dobrému počasiu sme strávili dva zaujímavé a poučné dni.

          • HALLOWEEN V ŠKD

          • Pred jesennými prázdninami v ŠKD dnes bodka za jesennými tradíciami. Z histórie sme si toho pripomenuli dosť, no deti sa najviac tešili na zábavu.